• Share this page

19 Oktober 2017 | Events

Belgique
actu-NL-i2S

Spigraph nodigt uit: " Cultureel Erfgoed Digitaliseren en Publiceren "

header_bd_i2s

Donderdag 19 Oktober 2017 van 10u tot 16u  in het Belgisch Stripmuseum te Brussel

Spigraph en i2S hebben het genoegen u uit te nodigen op deze bijeenkomst, bestaande uit een conferentie, workshops en demonstraties. De focus wordt gelegd op de laatste technologische ontwikkelingen inzake digitalisering, lange termijn archivering en het ontsluiten van cultureel erfgoed in archieven, gemeenten, bibiliotheken en andere erfgoedinstellingen.

in-samenwerking-met-I2S

Programma van deze dag

9h30

Onthaal met koffie en ontbijt

10h30

Conferentie « De hoofdpunten in een digitaliseringsproject »

11h00

Software Workshop LIMB Galery : Digitaal publiceren

11h30

Demonstratie CopiBook OS

12h30

Lunch en Gepersonalisserde Demo’s

14h00

Conferentie «Beeldkwaliteit en de Norm ISO 19264»

15h00

Workshop LIMB Processing: beeldverwerking, kwaliteitscontrole en exporteren voor lange termijn archivering

 

Programma

De Conferentie « De hoofdpunten in een digitaliseringsproject » biedt inzicht in de belangrijkste criteria om van uw project een succes te maken: boekscanners, productiviteit, respect voor de documenten, kwaliteitscontrole, oplevering.

De Conferentie omtrent de beeldwaliteit begeleidt u in het evalueren van de beelkwaliteit van een kleurenbeeld, op basis van objectieve en meetbare criteria, die voldoen aan de ISO norm 19264.

De CopiBook OS is de nieuwste A2 scanner in het I2S gamma, die toelaat om op een snelle en gebruiksvriendelijke manier te digitaliseren met een heel hoge beelkwaliteit dankzij de nieuwe EAGLE camera.

De LIMB workshops: Software om beelden te verwerken , te verrijken en te converteren van een klassiek cultureel patrimonium naar een digitaal cultureel patrimonium.

De universele microfilm en microfiche scanner Uscan +HD W&W staat ook ter beschikking voor gepersonaliseerde demonstraties.

banner_i2s_products